Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че са необходими държавни субсидии

...
 Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че са необходими държавни субсидии
Коментари Харесай

Меркел търси начини да заличи неравенството между Източна и Западна Германия

 Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че са нужни държавни дотации за справяне със съществуващите несъответствия в качеството на живот в провинциите от някогашната комунистическа Източна Германия и Западна Германия 28 години след обединяването, предава Ройтерс.
Във видео уебкаст Меркел сподели, че държавното управление би трябвало да потърси способи да се оправи със структурните разлики, които ще останат, откакто налог взаимност, въведен през 1990 година в поддръжка на по-бедните източни провинции, бъде анулиран в края на 2019 година

„ Непрекъснато би трябвало да се питаме по какъв начин можем да балансираме систематичните, структурни разлики сред изтока и запада в региона на научните проучвания, във връзка с централите на огромни компании и в областта на структурната безработица “, съобщи канцлерът, без да разкрива детайлности по съответни стратегии.

Меркел, която е израснала в Източна Германия ще разиска въпроса на среща с министър председателите на пет провинции от някогашната Германска демократична република в сряда. „ 28 години след обединяването постигнахме доста, само че постоянно има потребност от такива срещи “, сподели тя.

 

„ Федералното държавно управление желае да употребява стратегия за дотации, с цел да подсигурява идентичен стандарт на живот в цяла Германия “, заяви нейната канцелария в официалното съобщение с изказването на канцлера.

В уебкаста Меркел уточни, че брутният вътрешен артикул на човек от популацията в някогашната Източна Германия в този момент е към 73% от нивото в западната част, а данъчните доходи също не са равни. Пенсиите се равняват на 96% от западното ниво и ще доближат 100% едвам през юли 2024 година, съобщи канцлерът.

Консерваторите на Меркел и лявоцентристките социалдемократи се договориха да се съсредоточат повече върху оправянето със структурните разлики в някогашната Източна Германия и в други слаби в структурно отношение елементи на Германия.

Антиимиграционната популистка партия „ Алтернатива за Германия “ завоюва обилни гласове в източните провинции на изборите през септември, които дадоха на партията места в Народното събрание за първи път. Тя става първата крайнодясна партия, спечелила места в долната камара от 50-те години на предишния век.

В източната провинция Саксония, да вземем за пример, „ Алтернатива за Германия “ завоюва изборите, като победи даже консерваторите на Меркел.

Пенсиите са изключително мъчителен въпрос, най-много за жителите на източните провинции, като мнозина се безпокоят, че пенсиите им могат да бъдат наранени поради притока на над един милион имигранти от 2015 година насам.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР